Лабораторія харчових технологій

Извините, этот техт доступен только в “українська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Опанування методиками роботи на сучасному лабораторному обладнанні є необхідністю для якісної освіти як в Університеті, так і в коледжі.

Роботу з вивчення нового обладнання, одержаного Луганський національний аграрний університет завдяки гранту за проектом Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України», розпочали викладачі ВСП «Старобільського фахового коледжу ЛНАУ» під час проведення тренінгу «Використання обладнання лабораторії харчових технологій при викладанні фахових дисциплін», який було проведено завідувачкою кафедри тваринництва та харчових технологій Навчально-науковий інститут біологічних і харчових технологій, ЛНАУ, кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом Могутовою Валентиною Федорівною.

Лабораторія харчових технологій навчально-наукового інституту забезпечує можливість проведення аналізів по вимірюванню вмісту жиру, білка, вуглеводів в молоці і молочних продуктах, кислотності молока, м'яса, овочів, фруктів і інших продуктів харчування. Також завдяки йому можна отримувати в лабораторних умовах продукти переробки молока та досліджувати їх властивості.

Наявність обладнання такого рівня буде позитивно сприяти підготовці студентів Університету та коледжів Луганського НАУ.