Повчальне чаювання

Восени хочеться чаю … у невимушеній компанії … у тихому, затишному місці! «Чайна фабрика «Ahmad Tea» – ідеальний варіант», – подумали студенти агрономічного факультету ЛНАУ. До речі, цей ті-брейк виявився корисним.

Не дарма, чайна церемонія вважається мистецтвом, окремою філософією, бо навіть під час екскурсії на фабрику можна переосмислити життя. Наприклад:

  • Усі різноманітні види традиційного чаю виготовляють із Камелії китайської. Від тривалості ферментації залежить буде чай жовтим, зеленим чи чорним. – На старті всі однакові лише докладені зусилля та час роблять нас такими, якими ми прагнемо бути.
  • Конкуренція в чайній галузі дуже своєрідна. Виробники переконані, що чай не має категорій гірший – кращий, а має категорії до вподоби – не до вподоби. – Не варто намагатися бути краще за інших, слід завжди бути собою.
  • Чай збирають вручну, бо засоби механізації грубі та не підходять для такої тендітної справи. – «У часи космічної ракети, кібернетики та інших див», без людини навіть чаю не поп'єш!!!

Це лише декілька висновків, які зробили студенти ЛНАУ під час візиту на фабрику «Ahmad Tea». Крім того, було розвінчано міф про те, що пакетований чай гірший за розсипний. Він такий самий, просто додатково подрібнений для швидшого заварювання.

Хотілося б факт відсутності в Україні чайних плантацій зробити міфом! А що, студенти-агрономи, зможете виростити?!