Біолого-технологічний

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

 

 

Навчально-науковий інститут біологічних і харчових технологій є наймолодшим в Луганському національному університеті.

Навчальний процес в інституті забезпечують 2 кафедри:

  • тваринництва та харчових технологій
  • екології та безпеки життєдіяльності.

Герб ННІ БХТ

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за трьома спеціальностями:

101 – Екологія

181 – Харчові технології

204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

За час переміщення Луганського національного університету викладачами кафедр було підготовлено понад 500 фахівців з харчової промисловості екології та технології виробництва та переробки продукції тваринництва, які не тільки глибоко оволоділи знаннями з майбутньої професії, але й виявили свою чітку громадську позицію, любов до Батьківщини та жагу нових знань.

 

101 Екологія

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітніми рівнями:

  • «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців
  • «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 1 рік десять місяців;
  • «магістр» на базі диплома «бакалавра», «спеціаліста», «магістра» з терміном підготовки 1 рік чотири місяці.

Разом зі зростанням уваги до стану навколишнього середовища, у суспільстві збільшується потреба й у фахівцях-екологах. Це обіцяє майбутнім випускникам цієї спеціальності широкі перспективи у працевлаштуванні.

Зараз практично жодне підприємство не може проводити свою діяльність без допомоги фахівців з екології. Будь-яке починання у сфері виробництва, будівництва,  транспорту повинно попередньо пройти незалежну екологічну експертизу.

Професію Еколога обирає амбітна, активна, творча, небайдужа до стану свого довкілля та свого життя Особистість, яка вміє мріяти і втілювати свої мрії у реальність.

 

181 Харчові технології

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітнім рівнем бакалавр:

  • «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців;
  • «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 1 рік десять місяців.

Інститут готує фахівців з харчових технологій з метою їх участі в технологічній, організаційно-технологічній, науково-дослідній та викладацькій діяльності на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності та первинних інженерних посадах, тобто випускники мають  право працювати на підприємствах харчової промисловості, великих, середній та малих державних і приватних цехах по переробці молока і м’яса, зерна, виробництву молочних та м’ясних продуктів, хлібозаводах, виробництвах овочевих, рибних, м’ясних консервів, у науково-дослідних і проектних організаціях, системі АПК, вищих навчальних закладах, готельно-ресторанному бізнесі.

 

Навчальним планом передбачено щорічне проходження навчальної і виробничої практик, під час яких студенти набувають практичних навичок роботи інженерно-технічних працівників харчових виробництв.

Базами практик є підприємства харчової промисловості Луганської, Донецької, Полтавської, Харківської областей, а ще Болгарії, Швеції, Швейцарії та Німеччини.

 

204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітнім рівнем бакалавр:

  • «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців;
  • «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 2 роки десять місяців.
  • «магістр» на базі диплома «бакалавра», «спеціаліста», «магістра» з терміном підготовки 1 рік чотири місяці

Науково-педагогічний колектив кафедри, який веде підготовку фахівців з цієї спеціальності, має величезний досвід роботи у науково-дослідних установах, у своїй діяльності постійно прагне до високої якості підготовки фахівців, яка б відповідала європейським стандартам й дозволяла випускникам факультету успішно реалізовувати себе у галузі виробництва і переробки продукції тваринництва.

Випускники цієї спеціальності можуть знайти роботу у сфері виробництва тваринницької продукції та її переробки

 

Студенти випускних курсів займаються науковою роботою, а результати їх праці щорічно обговорюються на науково-практичній конференції студентів. Відмінники навчання щорічно беруть активну участь у Всеукраїнських олімпіадах і науково-практичних конференціях провідних учбових закладів України.

 

 

Не майте сумніву, що навчання у ННІ біологічних і харчових технологій буде цікавим, студентське життя – насиченим, а майбутній фах перспективним, тож запрошуємо вас до нашої дружної родини БХТ!

 

 

 

 

 

 

В. о. директора навчально-наукового інституту біологічних і харчових технологій – Березенко Катерина Сергіївна

e-mail: nni.bht@lgnau.edu.ua

Секретар деканату Лойко Юлія Сергіївна

e-mail: yu.loiko@lgnau.edu.ua

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії

Кривошеін Володимир Сергійович

e-mail: v.kryvoshein@lgnau.edu.ua

тел.: +380995028587