Дисципліну "Переробка продукції тваринництва" викладає професор Шабля Володимир Петрович, кафедра тваринництва та харчових технологій.

Вам цікаво, як з молока виходить безліч сортів сметани, масла, сиру, кефірів, ряжанки, морозива та інших продуктів? Хочете навчитися й самі щось таке приготувати? Ви завжди хотіли дізнатися, які хімічні, фізичні, мікробіологічні й технологічні процеси лежать в основі виробництва ковбас, яєчного порошку, шерстяних тканин і шкіри Вашого взуття? Задумуєтеся про здорове, дієтичне харчування, але губитеся в різноманітті пропозицій? Надаєте перевагу розумінню логіки процесів та стрункості причинно-наслідкових зв’язків, а не заучуванню й зубрячці? Тоді дисципліна «Переробка продукції тваринництва» – саме для Вас!

Ви зрозумієте смисл процесів, які відбуваються при переробці різних видів тваринницької продукції. Та й не тільки тваринницької, адже ті ж самі технології лежать в основі функціонування переробної, харчової, а частково й легкої, хімічної та інших галузей промисловості.

Ви опануєте основні методи та способи безпечного, ефективного отримання, зберігання, транспортування й обробки продуктів, суть та динаміку змінювання фізичних, поживних властивостей, хімічного, мікробіологічного складу і якості продуктів під дією різних впливаючих факторів, таких як механічна обробка, очищення, центрифугування, фільтрація, сепарування, нормалізація, гомогенізація, подрібнення, збивання, пресування, охолодження, заморожування, нагрівання, пастеризація, стерилізація, висушування, ультрависокотемпературна обробка, освоїте ази контролю якості продукції. У популярній ігровій формі дискусій на предмет аналізу відео-, аудіо-, фотоматеріалів і презентацій ми освоїмо ключові принципи й етапи переробки основних видів тваринницької продукції.