- Матеріально-технічна база факультету ветеринарної медицини, біологічних і харчових технологій ЛугНАУ
- Презентація - Формування освітніх програм
- План роботи вченої ради факультету
- Круглий стіл “Фаховий орієнтир”
Навчальний процес в інституті забезпечують 3 кафедри:
- тваринництва та харчових технологій
- епізоотології, внутрішніх хвороб тварин і ветеринарно - санітарної експертизи
- екології та безпеки життєдіяльності
Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за трьома спеціальностями:
- 101 – Екологія
- 181 – Харчові технології
- 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
За час переміщення Луганського національного університету викладачами кафедр було підготовлено понад 500 фахівців з харчової промисловості екології та технології виробництва та переробки продукції тваринництва, які не тільки глибоко оволоділи знаннями з майбутньої професії, але й виявили свою чітку громадську позицію, любов до Батьківщини та жагу нових знань.
101 Екологія
Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітніми рівнями:
- «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців
- «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 1 рік десять місяців;
- «магістр» на базі диплома «бакалавра», «спеціаліста», «магістра» з терміном підготовки 1 рік чотири місяці.
Разом зі зростанням уваги до стану навколишнього середовища, у суспільстві збільшується потреба й у фахівцях-екологах. Це обіцяє майбутнім випускникам цієї спеціальності широкі перспективи у працевлаштуванні.
Зараз практично жодне підприємство не може проводити свою діяльність без допомоги фахівців з екології. Будь-яке починання у сфері виробництва, будівництва, транспорту повинно попередньо пройти незалежну екологічну експертизу.
Професію Еколога обирає амбітна, активна, творча, небайдужа до стану свого довкілля та свого життя Особистість, яка вміє мріяти і втілювати свої мрії у реальність.
181 Харчові технології
Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітнім рівнем бакалавр:
- «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців;
- «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 1 рік десять місяців.
Інститут готує фахівців з харчових технологій з метою їх участі в технологічній, організаційно-технологічній, науково-дослідній та викладацькій діяльності на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності та первинних інженерних посадах, тобто випускники мають право працювати на підприємствах харчової промисловості, великих, середній та малих державних і приватних цехах по переробці молока і м’яса, зерна, виробництву молочних та м’ясних продуктів, хлібозаводах, виробництвах овочевих, рибних, м’ясних консервів, у науково-дослідних і проектних організаціях, системі АПК, вищих навчальних закладах, готельно-ресторанному бізнесі.
Навчальним планом передбачено щорічне проходження навчальної і виробничої практик, під час яких студенти набувають практичних навичок роботи інженерно-технічних працівників харчових виробництв.
Базами практик є підприємства харчової промисловості Луганської, Донецької, Полтавської, Харківської областей, а ще Болгарії, Швеції, Швейцарії та Німеччини.
204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюється за освітнім рівнем бакалавр:
- «бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном підготовки 3 роки 10 місяців;
- «бакалавр» на базі диплома «молодшого спеціаліста» («бакалавра», «спеціаліста», «магістра») з терміном підготовки 2 роки десять місяців.
- «магістр» на базі диплома «бакалавра», «спеціаліста», «магістра» з терміном підготовки 1 рік чотири місяці
Науково-педагогічний колектив кафедри, який веде підготовку фахівців з цієї спеціальності, має величезний досвід роботи у науково-дослідних установах, у своїй діяльності постійно прагне до високої якості підготовки фахівців, яка б відповідала європейським стандартам й дозволяла випускникам факультету успішно реалізовувати себе у галузі виробництва і переробки продукції тваринництва.
Випускники цієї спеціальності можуть знайти роботу у сфері виробництва тваринницької продукції та її переробки
НАУКОВІ СТУДЕНТСЬКІ ГУРТКИ
На кафедрі тваринництва та харчових технологій працюють наукові студентські гуртки зі спеціальностей:
204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва,
181 Харчові технології
- Студентський науковий гурток «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
- Студентський науковий гурток «Культура харчування»
Студенти випускних курсів займаються науковою роботою, а результати їх праці щорічно обговорюються на науково-практичній конференції студентів. Відмінники навчання щорічно беруть активну участь у Всеукраїнських олімпіадах і науково-практичних конференціях провідних учбових закладів України.
Не майте сумніву, що навчання на факультеты ветеринарної медицини, біологічних і харчових технологій буде цікавим, студентське життя – насиченим, а майбутній фах перспективним, тож запрошуємо вас до нашої дружної родини БХТ!
В. о. декана факультету ветеринарної медицини, біологічних і харчових технологій – Пархоменко Людмила Іванівна
e-mail: [email protected]
Секретар деканату Лойко Юлія Сергіївна
e-mail: [email protected]
Відповідальні секретаря приймальної комісії
Івлева Оксана Вікторівна
e-mail: [email protected]
тел.: +380501604705
Шахова Юлія Юріївна
e-mail: [email protected]
тел.: +380990600487